Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Asetus ajoneuvojen siirtämisestä ja romuajoneuvojen hävittämisestä 18.4.1975/264

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Tämä asetus on kumoutunut 1.4.2009 alkaen. Ks. L ajoneuvojen siirtämisestä 828/2008 15 §.

Sisäasiainministerin esittelystä säädetään ajoneuvojen siirtämisestä ja romuajoneuvojen hävittämisestä 28 päivänä helmikuuta 1975 annetun lain (151/75) 21 §:n nojalla:

1 §

Jos ajoneuvon siirtämispäätöksen antamiseen oikeutettu katsoo, että ajoneuvojen siirtämisestä ja romuajoneuvojen hävittämisestä annetun lain (151/75), jota jäljempänä sanotaan romuajoneuvolaiksi, 2 §:n nojalla siirrettävissä olevaa ajoneuvoa ei ole välttämättä heti siirrettävä, voi tämä siirtopäätöstä tekemättä ajoneuvoon kiinnitettävällä ilmoituksella tai muulla tavalla kehottaa siirtämään ajoneuvon.

Kirjallisesta siirtämiskehotuksesta on, mikäli mahdollista, ilmoitettava ajoneuvon omistajalle.

Ks. L ajoneuvojen siirtämisestä ja romuajoneuvojen hävittämisestä 151/1975 2 §.

2 §

Siirtämispäätös on tehtävä lomakkeelle ja siinä on mainittava siirtämisperuste ja paikka, minne ajoneuvo on siirretty, sekä ne mahdolliset toimenpiteet, jotka ajoneuvolle on sen siirtämiseksi tehty.

Siirtämispäätöksestä on pyydettäessä annettava maksutta jäljennös ajoneuvon omistajalle.

3 §

Romuajoneuvolain 7 §:n 1 momentissa tarkoitettu ilmoitus on tehtävä varastoalueelle siirretystä ajoneuvosta kirjallisesti. Muussa tapauksessa siirtämisestä voidaan ilmoittaa suullisesti, puhelimitse tai kirjallisesti.

Romuajoneuvolain 7 §:n 2 momentissa tarkoitettu kuulutus on viimeistään kuukauden kuluessa ajoneuvon siirtämisestä pantava julki kunnan ilmoitustaululle ja julkaistava vähintään yhd...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.