Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Asetus etikasta 27.8.1965/476

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Tämä asetus on kumottu KTMa:lla 6.6.2006/491.

Kauppa- ja teollisuusministerin esittelystä säädetään 3 päivänä heinäkuuta 1941 annetun elintarvikelain (526/41) nojalla:

1 §

Elintarvikkeisiin käytettäviksi tarkoitettuja etikkavalmisteita saa pitää kaupan ja myydä vain etikan tai etikkahapon nimellä, mikäli tämän asetuksen 3 §:stä ei muuta johdu.

2 §

Etikalla tarkoitetaan vähintään 4 ja enintään 15 painoprosenttia etikkahappoa sisältävää liuosta.

Enemmän kuin 15 painoprosenttia etikkahappoa sisältävä liuos on pidettävä kaupan etikkahapon nimellä.

3 §

Jos etikka on valmistettu laimentamalla etikkahaposta, on se myyntipäällyksessä ilmoitettava näin valmistetuksi.

Milloin etikka on tehty käymisen avulla alkoholipitoisesta liuoksesta, saa etikan nimen eteen lisätä sen aineen nimen, mistä etikka on valmistettu (viinietikka, väkiviinaetikka). Jos valmistettua etikkaa väkevöidään tislaamalla, jäädyttämällä, siihen etikkahappoa sellaisenaan tai laimennettuna lisäämällä tai muulla tällaisella tavalla, ei valmisteesta saa käyttää muuta kuin 2 §:n mukaista nimitystä.

Etikkahappoon tai siitä laimentamalla valmistettuun etikkaan ei saa lisätä muuta ainetta kuin laimentamiseen tarvittavaa vettä. Käymisen avulla valmistettuun etikkaan saa lisätä vettä ja luonnonmausteita. Jos tällaisia mausteita on lisätty, on etikka ilmoitettava maustetuksi.

4 §

Etikkahapon ja siitä laimentamalla valmistetun etikan tulee puhtaudeltaan täyttää elintarvikkeiden lisäaineille määrätyt yleiset vaatimukset.

Käymisen avulla valmistetun etikan, maustetun tai maustamattoman, tulee olla kirkasta eikä siinä saa olla eläviä organ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.