Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Liikenne- ja viestintäministeriön asetus harjoittelijana toimimisesta liikenneopettajan ja kuljettajantutkintoja vastaanottavan henkilön tehtävissä 28.12.2012/1086

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Tämä asetus on kumoutunut 15.3.2015 alkaen. Ks. L 70/2015 ja 73/2015.

Liikenne- ja viestintäministeriön päätöksen mukaisesti säädetään ajokorttilain (386/2011) 91 §:n 4 momentin, sellaisena kuin se on laissa 1081/2012, ja kuljettajantutkintotoiminnan järjestämisestä annetun lain (535/1998) 7 d §:n 4 momentin, sellaisena kuin se on laissa 706/2011, nojalla:

1 §

Soveltamisala

Tämä asetus koskee ajokorttilain (386/2011) 88 §:n 1 momentin 2 kohdassa ja 91 §:n 1 momentissa tarkoitettua opetusharjoittelua ja kuljettajantutkintotoiminnan järjestämisestä annetun lain 7 d §:n 4 momentissa tarkoitettua harjoittelua kuljettajantutkintoja vastaanottavan henkilön tehtävissä.

2 §

Valinnaisten tutkinnon osien harjoittelu

Liikenneopettajan erikoisammattitutkinnon valinnaisten tutkinnon osien harjoittelu voidaan aloittaa, kun opiskelija on suorittanut liikenneopettajan erikoisammattitutkinnon pakolliset tutkinnon osat ja aloittanut kyseisen valinnaisen tutkinnon osan suorittamista edeltävän koulutuksen tai hänet on ohjattu kyseisen tutkinnon osan tutkintotilaisuuteen ilman valmistavaa koulutusta.

Moottoripyörällä ja kuorma- ja linja-autolla annettavan opetuksen harjoittelussa opiskelijan on täytettävä ajokorttilain 88 §:n 2 momentin ajokorttivaatimus.

3 §

Opetusharjoittelulupa

Opetusharjoittelulupaan on merkittävä:

1) opiskelijan nimi;

2) kouluttavan laitoksen nimi;

3) harjoittelupaikan nimi tai, jos harjoittelua suoritetaan useammassa paikassa, niiden nimet;

4) harjoi...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.