Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Valtioneuvoston asetus postin toimipisteiden sijoittamisesta 2.3.2012/113

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty liikenne- ja viestintäministeriön esittelystä, säädetään postilain (415/2011) 16 §:n 4 momentin nojalla:

1 §

Toimipisteiden sijoittaminen

Postilain (415/2011) 16 §:n 1 momentissa tarkoitetut toimipisteet on sijoitettava alueen muiden tavanomaisesti käytettävien palveluiden yhteyteen tai muutoin huolehdittava siitä, että toimipisteet ovat helposti saavutettavissa.

Toimipisteet on sijoitettava siten, että koko maan alueella vähintään 82 prosentilla postipalvelujen käyttäjistä toimipisteen etäisyys vakituisesta asunnosta on enintään kolme kilometriä. Lisäksi korkeintaan kolmella prosentilla postipalvelujen käyttäjistä etäisyys vakituisesta asunnosta toimipisteeseen saa olla yli kymmenen kilometriä.

Postilain 15 §:n 1 momentin 4 kohdassa tarkoitettujen palvelujen tarjontaan ei sovelleta 2 momentin vaatimuksia.

Postilain 16 §:n 2 momentissa tarkoitettu muu kuin kiinteä toimipiste tai 3 momentissa tarkoitettu muu toimipiste voi täydentää pykälän 1 momentissa tarkoitettuja toimipisteitä ja tulla huomioiduksi pykälän 2 momentissa tarkoitettuja etäisyyksiä laskettaessa sillä edellytyksellä, että postilain 16 §:n 1–3 momentissa tarkoitettu toimipisteverkon kokonaisuus muodostaa kuluttajan kannalta yhtenäisen, kohtuullisen asiointimatkan päässä olevan palvelupisteiden verkon, josta kuluttajan tarvitsemat yleispalveluun kuuluvat tuotteet ja palvelut on saatavilla.

2 §

Kohtuullinen matka

Postilain 16 §:n 1 momentissa tarkoitettua asiointimatkaa on pidettävä kohtuullisena, jos se vastaa tavano...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.