Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Sosiaali- ja terveysministeriön asetus sähköisen lääkemääräyksen käyttömaksuista 2.11.2011/1108

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Sosiaali- ja terveysministeriön päätöksen mukaisesti säädetään valtion maksuperustelain (150/1992) 8 §:n, sellaisena kuin se on laissa 348/1994, ja sähköisestä lääkemääräyksestä annetun lain (61/2007) 25 §:n, sellaisena kuin se on laissa 982/2010, nojalla:

1 §

Käyttömaksun peruste

Sähköisestä lääkemääräyksestä annetun lain (61/2007) mukaisten reseptikeskuksen, reseptiarkiston ja lääketietokannan ylläpidosta sekä niihin liittyvistä varmennepalveluista aiheutuvat kustannukset rahoitetaan niitä käyttäviltä terveydenhuollon palvelujen antajilta ja apteekeilta perittävillä maksuilla. Maksuja peritään edellä mainitun lain 28 §:n 2 momentin perusteella apteekeilta 1 päivästä tammikuuta 2012 lukien ja kunnalliselta terveydenhuollolta 1 päivästä tammikuuta 2013 lukien.

Apteekeilta perittävä maksu on 0,039 € jokaisesta apteekin ja sen sivuapteekkien toimittamasta sähköisestä lääkemääräyksestä. Kunnallisilta terveydenhuollon palvelujen antajilta perittävä maksu on 0,254 € kutakin kunnan asukasta kohden.

2 §

Maksujen eräpäivä

Edellä 1 §:n mukaan määräytyvät maksut tulee suorittaa vuosittain kahdessa erässä maaliskuun ja syyskuun loppuun mennessä.

Apteekin maaliskuussa erääntyvän maksun perusteena ovat sen toimittamat sähköiset lääkemääräykset edellisen vuoden heinäkuun 1 päivän ja joulukuun 31 päivän välisenä aikana ja syyskuussa erääntyvän maksun perusteena maksuvuoden tammikuun 1 päivän ja kesäkuun 30 päivän välisenä aikana toimitetut sähköiset lääkemääräykset.

Kunnallisen terveydenhuollon maksu peritään kahtena tasasuuruisen...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.