Edilexissä tehdään teknisiä huoltotöitä perjantaina 3.5.2024 klo 7.00 alkaen. Palvelun hakutoiminnot ovat pois käytöstä n. klo 8.00 asti. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Valtioneuvoston asetus ajoneuvon romutusavustuksesta 23.6.2004/582

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty ympäristöministeriön esittelystä säädetään 27 päivänä heinäkuuta 2001 annetun valtionavustuslain (688/2001) 8 §:n nojalla:

1 §

Romutusavustus

Valtion talousarvion rajoissa voidaan myöntää avustusta vuosien 2004―2006 aikana romuajoneuvoista aiheutuvien jätehuoltokustannusten kattamiseen (romutusavustus) siten kuin tässä asetuksessa tarkemmin säädetään.

2 §

Myöntämisen edellytykset

Romutusavustusta voidaan myöntää Suomessa rekisteröidyn ajoneuvon jätehuollosta aiheutuvien kustannusten kattamiseen. Avustuksen edellytyksenä on, että ajoneuvo on romuajoneuvoista annetun valtioneuvoston asetuksen (581/2004) 3 §:n 4 kohdassa tarkoitettu romuajoneuvo ja että se on toimitettu jätelain (1072/1993) 18 l §:n 1 momentissa tarkoitetulle kerääjälle tai esikäsittelijälle ja että siitä on saatu mainitussa lain säännöksessä tarkoitettu romutustodistus. Romutusavustus voidaan myöntää myös rekisteristä poistettujen hylättyjen romuajoneuvojen jätehuollosta aiheutuvien kustannusten kattamiseen. Viimeksi mainittujen ajoneuvojen osalta ei romutustodistusta edellytetä.

Romutusavustusta ei myönnetä 1 päivänä heinäkuuta 2002 tai sen jälkeen ensirekisteröidylle ajoneuvolle, jonka jätelain 18 b §:n 1 momentin 4 kohdassa tarkoitettu tuottaja on toimittanut markkinoille.

3 §

Avustuksen saajat

Romutusavustusta myönnetään Pirkanmaan ympäristökeskuksen kanssa sopimuksen tehneelle yritykselle tai yhteisölle, joka on sitoutunut maanlaajuisesti huolehtimaan romuajoneuvojen jätehuollon järjestämisestä.

4 §

Avustuksen määrä

Romu...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.