Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Valtioneuvoston asetus yhteismetsistä 27.2.2003/163

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty maa- ja metsätalousministeriön esittelystä, säädetään 14 päivänä helmikuuta 2003 annetun yhteismetsälain (109/2003) 20 ja 52 §:n nojalla:

1 §

Osakaskunnan ensimmäinen kokous

Maanmittaustoimiston on viivytyksettä ilmoitettava metsäkeskukselle yhteismetsän merkitsemisestä kiinteistörekisteriin. Metsäkeskuksen tulee kutsua yhteismetsän osakkaat ensimmäiseen kokoukseen kolmen kuukauden kuluessa siitä, kun yhteismetsä on merkitty kiinteistörekisteriin.

Edellä 1 momentissa tarkoitetusta kokouksesta on ilmoitettava osakkaille osakaskunnan kustannuksella viimeistään 14 päivää ennen kokousta lähetetyllä kirjeellä. Kokouksesta on lisäksi 14 päivää ennen kokousta ilmoitettava paikkakunnalla leviävässä sanomalehdessä ja kunnan ilmoitustaululla niissä kunnissa, joissa yhteismetsän osakaskiinteistöt sijaitsevat.

Kun metsäkeskus on vahvistanut yhteisaluelain (758/1989) 16 §:n 3 momentissa tarkoitetun päätöksen yhteisen alueen käyttötarkoituksen muuttamisesta yhteismetsäksi, sen on viipymättä ilmoitettava siitä maanmittaustoimistolle. Edellä 1 momentissa tarkoitettu aika kokouksen koolle kutsumiseksi lasketaan tällöin siitä, kun vahvistamista koskeva metsäkeskuksen päätös on tullut lainvoimaiseksi. Muutoin kokoukseen sovelletaan, mitä 2 momentissa säädetään.

2 §

Hoitokunnan valitseminen

Yhteismetsän osakkaiden ensimmäisessä kokouksessa valitaan hoitokunta.

Hoitokunnan on huolehdittava siitä, että osakaskunnalle laaditaan viivytyksettä ohjesääntö ja metsäsuunnitelma. Hoitokunnan tulee lisäksi ryhtyä...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.