Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Sosiaali- ja terveysministeriön asetus liikennevakuutuslain mukaisten vakuutusten ja vahinkojen tilastoinnin perusteista sekä bonusjärjestelmästä 27.6.2001/618

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Asetus on kumottu A:lla 11.6.2002/512.

Ks. A 512/2002 8 § soveltaminen.

Sosiaali- ja terveysministeriön päätöksen mukaisesti säädetään 26 päivänä kesäkuuta 1959 annetun liikennevakuutuslain (279/1959) 18 §:n 4 momentin nojalla, sellaisena kuin se on laissa 1493/1994:

1 §

Soveltamisala

Tässä asetuksessa säädetään liikennevakuutuksen vakuutusmaksuihin sovellettavasta vahingottomien vuosien johdosta annettavien alennusten ja vahinkojen perusteella tehtävien korotusten järjestelmästä (bonusjärjestelmä) ja Liikennevakuutuskeskukselle toimitettavista liikennevakuutuksia ja niistä korvattuja vahinkoja koskevista tilastotiedoista.

2 §

Vakuutusmaksut

Vakuutusyhtiöllä tulee olla maksutaulusto, josta käy ilmi, miten vakuutuksen perusmaksu määrätään vakuutettavaan riskiin liittyvien tekijöiden perusteella. Vakuutuksen bonusluokan määräämisestä säädetään 3–5 §:ssä. Liikennevakuutuksen vakuutusmaksu on asetuksen liitteenä olevasta taulukosta saatava bonusluokan perusteella määräytyvä prosenttiosuus maksutaulustosta saatavasta perusmaksusta.

Jos yrityksellä on vakuutuskauden alkaessa yritys- ja yhteisötietolaissa (244/2001) tarkoitettu yritys- ja yhteisötunnus (y-tunnus), maksutaulukkoa ja vakuutuskohtaista bonusjärjestelmää voidaan olla soveltamatta sen omistuksessa tai hallinnassa olevien ajoneuvojen vakuutuksiin. Ammatinharjoittajien ja yksityisten elinkeinonharjoittajien vakuutuksiin maksutaulustoa ja bonusjärjestelmää ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.