Edilexissä tehdään teknisiä huoltotöitä perjantaina 3.5.2024 klo 7.00 alkaen. Palvelun hakutoiminnot ovat pois käytöstä n. klo 8.00 asti. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Maa- ja metsätalousministeriön asetus juurikäävän torjunnasta 20.6.2001/560

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Tämä asetus on kumottu A:lla 28.11.2003/989, joka on voimassa 10.12.2003 alkaen.

Maa- ja metsätalousministeriön päätöksen mukaisesti säädetään kestävän metsätalouden rahoituksesta 12 päivänä joulukuuta 1996 annetun lain (1094/1996) 23 §:n 2 momentin nojalla, sellaisena kuin se on laissa 350/2001:

1 §

Juurikäävän leviämisen riskialue

Juurikäävän leviämisen riskialue määräytyy siten, että kuusenjuurikäävän leviämisen riskialueen pohjoisraja on Etelä-Pohjanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan metsäkeskusten toimialueiden pohjoisraja ja männynjuurikäävän leviämisen riskialue muodostuu Kaakkois-Suomen, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan metsäkeskusten toimialueista.

2 §

Tuen kohde

Kestävän metsätalouden rahoituksesta annetun lain (1094/1996) 23 §:n 2 momentin mukaista tukea voidaan myöntää:

a) jos kuusenjuurikäävän leviämisen riskialueella on kuusta yli 50 prosenttia metsikön puuston tilavuudesta tai jos mäntyä on yli 50 prosenttia metsikön puuston tilavuudesta ja myös tyvitervastaudin tuhoja esiintyy kunnan alueella; tai

b) jos männynjuurikäävän leviämisen riskialueella on mäntyä tai kuusta taikka molempia yhteensä yli 50 prosenttia metsikön puuston tilavuudesta.

3 §

Tuen määrä

Juurikäävän torjuntaan voidaan myöntää tukea torjunta-ainekustannuksia vastaava määrä ilman arvonlisäveron osuutta. Torjunta-aineen levityksestä aiheutuviin kustannuksiin tukea voidaan myöntää kasvatushakkuissa 0,44 euroa ja uudistushakkuissa 0,22 euroa hakattua kiintokuutiometriä kohti.

4 §

Voimaantulo

Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä heinäkuuta 2001.

Edellä 3...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.