Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Sosiaali- ja terveysministeriön asetus vaarallisen kemikaalin päällyksen turvasulkimesta ja näkövammaisille tarkoitetusta vaaratunnuksesta 21.5.2001/430

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Tämä asetus on kumottu A:lla 6.5.2011/414, joka on voimassa 13.5.2011 alkaen.

Sosiaali- ja terveysministeriön päätöksen mukaisesti säädetään 14 päivänä elokuuta 1989 annetun kemikaalilain (744/1989) 19 §:n 2 momentin nojalla, sellaisena kuin se on laissa 720/1994:

1 §

Tässä asetuksessa määrätään vähittäismyyntiin tarkoitetun vaarallisen kemikaalin (aineen ja valmisteen) päällyksen turvasulkimesta ja näkövammaisille tarkoitetusta vaaratunnuksesta sekä siitä, minkä kemikaalin päällys tulee varustaa turvasulkimella ja vaaratunnuksella.

2 §

Vähittäismyyntiin tarkoitetun erittäin myrkylliseksi (T+), myrkylliseksi (T) tai syövyttäväksi (C) merkityn kemikaalin päällys on pakkauskoosta riippumatta varustettava turvasulkimella.

Edellä mainittujen vaarallisten kemikaalien lisäksi tulee pakkauskoosta riippumatta seuraavien kemikaalien päällykset varustaa turvasulkimella:

1) nestemäinen kemikaali, joka luokitellaan ja merkitään haitalliseksi (Xn) ja nieltynä keuhkoon vedettäessä (aspiraatio) keuhkovaurion vaaraa aiheuttavaksi (R 65), siten kuin sosiaali- ja terveysministeriön asetuksella kemikaalien luokitusperusteista ja merkintöjen tekemisestä on määrätty, sekä

2) nestemäinen kemikaali, joka sisältää metanolia (CAS 67-56-1; Einecs 2006596) 3 prosenttia tai enemmän taikka metyleenikloridia (dikloorimetaania) (CAS 75-09-2; Einecs 2008389) 1 prosenttia tai enemmän.

Turvasulkimen tulee täyttää liitteen mukaisesti siinä mainittujen standardien vaatimukset.

3 §

Toiminnanharjo...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.