Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Asetus kulttuuriesineiden maastaviennin rajoittamisesta 12.2.1999/189

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Tämä asetus kumoutuu 1.1.2017. Ks. L kulttuuriesineiden maastaviennin rajoittamisesta 933/2016 17 §.

Opetusministeriön toimialaan kuuluvia asioita käsittelemään määrätyn ministerin esittelystä säädetään kulttuuriesineiden maastaviennin rajoittamisesta 5 päivänä helmikuuta 1999 annetun lain (115/1999) 6, 8 ja 15 §:n nojalla:

1 §

Lupahakemus

Lupaa kulttuuriesineen maastavientiin on haettava toimivaltaiselta viranomaiselta museoviraston vahvistaman kaavan mukaisella lomakkeella. Jos esineen vienti edellyttää myös kulttuuriesineiden viennistä annetun neuvoston asetuksen (ETY) N:o 3911/92 mukaista lupaa, hakemus on kuitenkin tehtävä kulttuuriesineiden viennistä annetun neuvoston asetuksen (ETY) N:o 3911/92 soveltamista koskevista säännöksistä annetun komission asetuksen (ETY) N:o 752/93 mukaisella lomakkeella.

2 §

Lupahakemukseen liitettävät tiedot

Lupahakemukseen on liitettävä:

1) tarvittaessa valtuutus esineen maastavientiin;

2) tarvittaessa kulttuuriesineiden maastaviennin rajoittamisesta annetun lain (115/1999) 12 §:n mukainen väliaikainen maastavientikielto; sekä

3) kolme valokuvaa esineestä tai muu esinettä yksilöivä selvitys kolmena kappaleena.

Lisäksi lupaviranomainen voi ennen päätöksen tekemistä velvoittaa hakijan esittämään muita tietoja, jotka ovat tarpeen lupahakemuksen ratkaisemiseksi.

3 §

Lupahakemuksen käsittely

Lupahakemus on käsiteltävä joutuisasti. Jos hakemus on puutteellinen, sitä on täydennettävä lupaviranomaisen asettamassa määräajassa. Määräajan noudattamatta jättäminen ei estä ratkaisemasta asiaa.

4 §

Väliaikainen maast...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.