Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Valtioneuvoston päätös eräistä työsuojeluvaatimuksista vuokratyössä 7.8.1997/782

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Tämä päätös on kumottu L:lla 14.11.2008/709, joka on voimassa 1.1.2009 alkaen.

Valtioneuvosto on sosiaali- ja terveysministeriön esittelystä päättänyt 28 päivänä kesäkuuta 1958 annetun työturvallisuuslain (299/1958) 47 §:n nojalla, sellaisena kuin se on laissa 144/1993:

1 §

Soveltamisala

Tätä päätöstä sovelletaan työturvallisuuslain (299/1958) 3 §:n 2 momentissa tarkoitettuun työhön (vuokratyöhön), jossa työnantaja (työn teettäjä) oman johtonsa ja valvontansa alaisena käyttää toisen työnantajan (työvoiman luovuttaja) palveluksessa olevaa työvoimaa.

Sen lisäksi, mitä tässä päätöksessä säädetään, työturvallisuudesta, työnantajan ja työntekijän velvollisuuksista sekä työterveyshuollosta on voimassa, mitä niistä erikseen säädetään.

TyöturvallisuusL 299/1958 on kumottu TyöturvallisuusL:lla 738/2002.

2 §

Tarkoitus

Tämän päätöksen tarkoituksena on varmistaa vuokratyöntekijälle sama työsuojelun taso kuin työpaikan muille työntekijöille.

3 §

Työn teettäjän tiedottamisvelvollisuus

Työn teettäjän tulee ennen vuokratyön aloittamista riittävän tarkasti määritellä työvoiman luovuttajalle työn edellyttämät ammattitaitovaatimukset ja erityispiirteet.

4 §

Työn teettäjän erityisvelvollisuudet

Työn teettäjän tulee ennen vuokratyön aloittamista huolehtia siitä, että työntekijälle annetaan riittävät tiedot työssä esiintyvistä haitta- ja vaaratekijöistä sekä niiden edellyttämistä työsuojelutoimenpiteistä. Näihin tietoihin tulee kuulua työn edellyttämää erityistä ammattitaitoa ja kokemusta koskevat vaatimukset, tie...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.