Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Valtioneuvoston päätös läänien alueista sekä lääninhallitusten toimipaikoista ja nimistä 6.2.1997/121

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Tämä päätös on kumoutunut 1.1.2010 alkaen. Ks. L valtion aluehallinnon uudistamista koskevan lainsäädännön voimaanpanosta 903/2009 2 §.

Valtioneuvosto on sisäasiainministeriön esittelystä päättänyt 10 päivänä tammikuuta 1997 annetun lääninhallituslain (22/1997) 3 §:n 3 momentin nojalla:

1 §

Läänien alueet

Etelä-Suomen lääni muodostuu Uudenmaan liiton, Itä-Uudenmaan liiton, Hämeen liiton, Päijät-Hämeen liiton, Kymenlaakson liiton ja Etelä-Karjalan liiton toimialueista.

Länsi-Suomen lääni muodostuu Varsinais-Suomen liiton, Satakuntaliiton, Pirkanmaan liiton, Keski-Suomen liiton, Etelä-Pohjanmaan liiton, Österbottens förbund – Pohjanmaan liiton ja Keski-Pohjanmaan liiton toimialueista.

Itä-Suomen lääni muodostuu Etelä-Savon maakuntaliiton, Savon liiton ja Pohjois-Karjalan liiton toimialueista.

Oulun läänin alue muodostuu Pohjois-Pohjanmaan liiton ja Kainuun liiton toimialueista.

Lapin lääni muodostuu Lapin liiton toimialueesta.

2 §

Kielellinen jaotus

Etelä-Suomen lääni on suomenkielinen suomenkielisten ja kaksikielinen kaksikielisten kuntien osalta. Asukkaiden enemmistö on suomenkielinen.

Länsi-Suomen lääni on suomenkielinen suomenkielisten, ruotsinkielinen ruotsinkielisten ja kaksikielinen kaksikielisten kuntien osalta. Asukkaiden enemmistö on suomenkielinen.

Itä-Suomen lääni, Oulun lääni ja Lapin lääni ovat suomenkielisiä.

3 §

Nimet, toimipaikat ja palveluyksiköt

Lääninhallitusten nimet ovat Etelä-Suomen lääninhallitus, Länsi-Suomen lääninhallitus, Itä-Suomen lääninhallitus, Oulun lääninhallitus...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.