Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Kauppa- ja teollisuusministeriön päätös kosmeettisista valmisteista 22.3.1996/190

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Tämä päätös on kumottu L:lla kosmeettisista valmisteista 21.1.2005/22, joka on voimassa 1.2.2005 alkaen.

Kauppa- ja teollisuusministeriö on 1 päivänä maaliskuuta 1996 annetun kosmetiikka-asetuksen (189/96) 3, 5 ja 10 §:n nojalla määrännyt:

1 §

Soveltamisala

Tämä päätös koskee kosmeettisten valmisteiden koostumusta ja merkintöjä.

2 §

Määritelmät

Tässä päätöksessä tarkoitetaan:

ammattikäyttöön tarkoitetulla valmisteella kosmeettista valmistetta, joka on tarkoitettu käytettäväksi yksinomaan kampaamo-, parturi-, kosmetologi- tai muussa vastaavassa toimipaikassa;

galeenisella valmisteella eläin- tai kasvimateriaalista murskaamalla, saostamalla, suodattamalla, keittämällä, tislaamalla, uuttamalla tai muulla vastaavalla tavalla saatua tuotetta; sekä

kosmeettisen valmisteen säilyvyysajalla aikaa, jona valmiste asianmukaisesti säilytettynä säilyy kosmetiikka-asetuksen 2 §:n 1 momentin säännöksen mukaisena ja täyttää alkuperäisen käyttötarkoituksensa.

3 §

Kiellot ja rajoitukset

Kosmeettisessa valmisteessa ei saa olla liitteessä 1 mainittuja aineita. Kielto ei kuitenkaan koske näiden aineiden teknisesti väistämättömiä jäämiä, joista ei aiheudu vaaraa terveydelle.

Liitteessä 2 mainittuja aineita saa käyttää kosmeettisiin valmisteisiin vain liitteessä mainituin rajoituksin.

Kosmeettisiin valmisteisiin saa käyttää väriaineina vain liitteessä 3 mainittuja aineita liitteessä mainituin rajoituksin. Määräys ei koske kosmeettisia valmisteita, joiden sisältämien väriaineiden ainoana tarkoituksena on hiusten ja muiden karvojen värjääminen.

Kosmeettisi...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.