Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Asetus maahan tilapäistä käyttöä varten tuotujen moottoriajoneuvojen liikennevakuutukseen liittyvistä tullilaitoksen tehtävistä 24.3.1995/456

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Sosiaali- ja terveysministerin esittelystä säädetään:

1 §

Tulliviranomaisen tehtävänä on huolehtia, että henkilöllä, joka muualta kuin Euroopan talousalueen valtiosta tuo maahan tilapäistä käyttöä varten moottoriajoneuvon, on mukanaan Euroopan talousalueella voimassa oleva kansainvälinen liikennevakuutuskortti tai liikennevakuutusta koskeva rajavakuutuskortti. Edellä tarkoitettua vakuutuskorttia ei kuitenkaan vaadita, jos moottoriajoneuvo on rekisteröity Suomessa, Alankomaissa, Belgiassa, Espanjassa, Irlannissa, Islannissa, Isossa-Britanniassa tai siihen kuuluvissa Alderneyssä, Guernseyssä, Man-saarella tai Jerseyssä taikka Italiassa, Itävallassa, Kreikassa, Liechtensteinissa, Luxemburgissa, Monacossa, Norjassa, Pohjois-Irlannissa, Portugalissa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, San Marinossa, Slovakiassa, Sveitsissä, Tanskassa (mukaan luettuina Färsaaret), Tsekissä, Unkarissa tai Vatikaanissa.

Mitä 1 momentissa säädetään, koskee myös rekisteröimätöntä mopoa tai vastaavaa kevyttä kaksipyöräistä moottoriajoneuvoa, jonka omistajan tai haltijan kotipaikka on muussa kuin 1 momentissa mainitussa valtiossa.

2 §

Jos 1 §:ssä momentissa tarkoitetun moottoriajoneuvon maahantuojalla ei ole liikennevakuutuskorttia tai rajavakuutusta, on tulliviranomaisen tulliselvityksen yhteydessä perittävä liikennevakuutuskeskuksen myöntämää rajavakuutusta koskeva vakuutusmaksu siltä ajalta, jona ajoneuvoa on tarkoitus käyttää Suomessa tai muussa E...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.