Edilexissä tehdään teknisiä huoltotöitä perjantaina 3.5.2024 klo 7.00 alkaen. Palvelun hakutoiminnot ovat pois käytöstä n. klo 8.00 asti. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Asetus asumisoikeustalolainojen korkotuesta 28.11.1994/1055

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Tämä asetus on kumoutunut. Ks. L vuokra-asuntolainojen ja asumisoikeustalolainojen korkotuesta 604/2001.

Ympäristöministeriön toimialaan kuuluvia asioita käsittelemään määrätyn ministerin esittelystä säädetään asumisoikeustalolainojen korkotuesta 17 päivänä joulukuuta 1993 annetun lain (1205/93) 16 §:n nojalla:

1 §

Hakumenettely

Kunta päättää korkotukilainojen vuosittaisista hakuajoista valtion asuntorahaston antamien ohjeiden mukaisesti. Hakemus on toimitettava kohteen sijaintikunnalle. Kunnat voivat kuitenkin keskenään sopia, että hakemukset toimitetaan muuhun kuntaan. Kunnan viranomainen toimittaa hakemuksen lausuntoineen edelleen valtion asuntorahastolle. Lausunnosta tulee ilmetä, puoltaako kunta hakemuksen hyväksymistä.

Valtion asuntorahasto ja valtiokonttori voivat hyväksyä lomakkeiden kaavoja asumisoikeustalolainojen korkotuesta annetussa laissa (1205/93) ja sen nojalla annetuissa säännöksissä ja määräyksissä tarkoitettujen hakemusten ja ilmoitusten tekoa varten. Samalla voidaan määrätä hakemuksen tai ilmoituksen tekemisen yhteydessä annettavista selvityksistä.

2 §

Säännös hyväksymisedellytyksistä

Laina voidaan hyväksyä asumisoikeustalon rakentamislainaksi ja perusparannuslainaksi edellyttäen, että valtion asuntorahasto on hyväksynyt asumisoikeustalon rakennussuunnitelmat ja rakennuskustannukset tai perusparannussuunnitelmat ja perusparannuskustannukset ennen töiden aloittamista. Asuntorahasto voi kuitenkin erityisestä syystä antaa luvan töiden aloittamiseen ennen suunnitelmien ja kustannusten hyväksymistä.

Laina voidaan hy...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.