Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Oikeusministeriön päätös viittauksista Euroopan yhteisöjen säädösten täytäntöönpanoa koskevissa säädöksissä 28.11.1994/1039

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Oikeusministeriö on päättänyt Suomen säädöskokoelmasta 17 päivänä lokakuuta 1980 annetun asetuksen (696/80) 8 §:n nojalla, sellaisena kuin se on 5 päivänä toukokuuta 1989 annetussa asetuksessa (397/89):

1 §

Kirjoitettaessa Suomen säädöskokoelmasta annetun asetuksen 6 a §:ssä tarkoitettuja viittauksia Euroopan yhteisöjen säädöksiin (EY-säädös) noudatetaan tämän päätöksen määräyksiä.

2 §

Viittaus EY-säädökseen kirjoitetaan Suomen säädöskokoelmasta annetun asetuksen 6 §:n 3 momentissa tarkoitettujen viittausten alle.

Jos lakiin, asetukseen tai päätökseen sisältyy ainoastaan yksittäisiä säännöksiä tai määräyksiä EY-säädösten täytäntöönpanosta tai täydentämisestä, viittaus voidaan kuitenkin tehdä kyseisen säännöksen tai määräyksen kohdalle.

3 §

Viittauksessa mainitaan se EY-säädös, jonka säännöksiä tai määräyksiä pannaan täytäntöön taikka jonka täytäntöönpanosta annetaan tarkempia säännöksiä tai määräyksiä. Lisäksi viittauksessa mainitaan se Euroopan yhteisöjen virallisen lehden numero, jossa EY-säädös on julkaistu, sekä julkaisupäivämäärä ja sivunumero, josta säädös alkaa.

4 §

Viittaus kirjoitetaan siten, että ensin mainitaan, mikä yhteisön toimielin on antanut säädöksen ja mikä säädös on kyseessä.

Direktiivien ja päätösten osalta tämän jälkeen kirjoitetaan tunnus, joka muodostuu vuosiluvusta, direktiivin tai päätöksen numerosta ja yhteisöä tarkoittavasta lyhenteestä.

Asetusten osalta toimielimen ja säädöstyypin jälkeen mainitaan suluissa yhteisöä tarkoittava lyhenne, numeron lyhenne sekä...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.