Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Laki kunnan opetustoimen hallinnosta 3.8.1992/706

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään:

1 §

Kunnan opetustoimella tarkoitetaan tässä laissa peruskoululain (476/83), lukiolain (477/83), iltalukiolain (478/83), ammatillisista oppilaitoksista annetun lain (487/87), kansalaisopistolain (722/92), taiteen perusopetuksesta annetun lain (732/92) ja musiikkioppilaitoslain (402/87) mukaisen toiminnan järjestämistä.

Sen lisäksi mitä 1 momentissa mainituissa laeissa säädetään on kunnan opetustoimen hallinnossa noudatettava tätä lakia. Jollei 1 momentissa mainituissa laeissa tai tässä laissa toisin säädetä, noudatetaan kunnallislain (953/76) säännöksiä ja sen nojalla annettuja määräyksiä.

2 §

Opetustoimen hallintoa varten kunnassa on yksi tai useampi monijäseninen toimielin.

Kaksikielisessä kunnassa on monijäseninen toimielin kumpaakin kieliryhmää varten taikka yksi yhteinen toimielin, joka jakaantuu osastoihin. Osastot käyttävät toimialallaan toimielimen päätösvaltaa, ja niistä on soveltuvin osin voimassa, mitä lautakunnasta kunnallislaissa säädetään. Toimielimen ja osastojen jäsenet tulee nimittää asianomaiseen kieliryhmään kuuluvista henkilöistä.

3 §

Kunnanvaltuusto nimeää 2 §:n 2 momentissa tarkoitetun kieliryhmien yhteisen toimielimen kummankin osaston puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan toimielimen asianomaiseen kieliryhmään kuuluvista jäsenistä sekä määrää toimielimen muut jäsenet osastojen jäseniksi sen mukaisesti kumpaan kieliryhmään he kuuluvat. Lisäksi kunnanvaltuusto valitsee osastoihin tarpeellisen määrän lisäjäseniä varajäsenineen. Jäsenille määrätään he...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.