Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Työsuojeluhallituksen päätös varautumisesta asbestityöhön aluksella 5.10.1989/952

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Tämä päätös on kumottu A:lla 25.6.2015/798, joka on voimassa 1.1.2016 alkaen.

Työsuojeluhallitus on 26 päivänä marraskuuta 1987 asbestityöstä annetun valtioneuvoston päätöksen (886/87) 23§:n nojalla, käsiteltyään asian istunnossaan, päättänyt:

1 §

Soveltamisala

Tämä päätös koskee aluksia, joissa laivahenkilökunta voi työnsä kuluessa altistua työpaikan ilmassa oleville asbestikuiduille tai asbestipölylle.

2 §

Yli tunnin kestävä ja lyhytaikainen asbestityö

Yli tunnin kestävä asbestityö edellyttää asbestityöstä annetun valtioneuvoston päätöksen (886/87) 8 §:n edellyttämää työsuojeluhallituksen valtuutusta.

Lyhytaikaisella asbestityöllä tarkoitetaan tässä päätöksessä itse asbestin tai asbestipitoisen tuotteen alle tunnin kestävää käsittelyä.

Lyhytaikaista asbestityötä aluksella voidaan teettää aluksen henkilökunnalla, mikäli aluksella on suoritettu asbestikartoitus, työnjohdolla ja työntekijöillä on riittävä koulutus, työstä on laadittu asianmukainen asbestityösuunnitelma, työntekijöillä on käytettävissään tarvittavat laitteet ja välineet sekä hengityksensuojaimet ja suojavaatteet.

VNp asbestityöstä 886/87 on kumottu VNp:llä asbestityöstä 1380/1994.

3 §

Asbestikartoitus

Aluksen asbestia sisältävät rakenteet, kuten lämpö-, palo- ja äänieristeet, pakoputkien ja kuumien putkien eristeet on merkittävä liitteen 1 mukaisella varoitusetiketillä ja asbestia sisältävistä rakenteista ja tuotteista on tehtävä pöytäkirja, joka säilytetään aluksessa ja josta lähetetään kopio aluksen kotipaikan työsuojelu...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.