Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Valtioneuvoston päätös petoeläinvahinkojen korvaamisesta 26.3.1986/259

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Eduskunnan myönnettyä määrärahan petoeläinten aiheuttamien vahinkojen korvaamiseksi on valtioneuvosto maa- ja metsätalousministeriön esittelystä määrärahan käytöstä päättänyt:

1 §

Petoeläinten aiheuttamia vahinkoja voidaan korvata valtion tulo- ja menoarviossa tarkoitukseen osoitettujen varojen rajoissa sen mukaan kuin jäljempänä määrätään.

2 §

Petoeläimen aiheuttamalla vahingolla tarkoitetaan tässä päätöksessä karhun, suden, ahman ja ilveksen maataloudelle tai muulle eläinten, ei kuitenkaan riistaeläinten, pidolle aiheuttamaa vahinkoa. Korvauksen suuruudesta päätettäessä otetaan vahingosta vakuutuksen perusteella suoritettava korvaus vähennyksenä huomioon.

Petoeläinten poroille aiheuttamien vahinkojen korvaamisesta on säädetty erikseen.

Korvausta ei suoriteta valtiolle, kunnalle eikä seurakunnalle.

3 §

Sen, joka tahtoo hakea petoeläimen aiheuttaman vahingon johdosta korvausta valtion varoista, tulee viipymättä ja viimeistään 30 päivän kuluessa vahingon syntymisestä ilmoittaa siitä vahinkopaikkakunnan poliisille. Ilmoituksessa on mainittava, milloin ja missä vahinko on tapahtunut, vahingon laatu ja määrä sekä hakijalla olevat asiaa koskevat vakuutukset samoin kuin onko hakijan mahdoIlista saada ja missä määrin korvausta näiden perusteella.

4 §

Petoeläimen aiheuttaman vahingon tutkimisesta huolehtii vahinkopaikkakunnan poliisi. Saatuaan ilmoituksen vahingon tapahtumisesta poliisin on ilmoitettava tapauksesta vahinkopaikkakunnan riistanhoitoyhdistykselle sekä viipymättä toimitettava vahinkopaikkatutkimus kuulustel...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.