Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Valtioneuvoston päätös Ison-Britannian ja Pohjois-Irlannin Yhdistyneen Kuningaskunnan kanssa tehdystä sosiaaliturvasopimuksesta johtuvista poikkeuksista kansaneläkelain ja perhe-eläkelain säännöksiin 19.1.1984/53

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Tämä päätös on kumoutunut 1.1.2008 alkaen. Ks. L kansaneläkelain voimaantulosta 569/2007.

Valtioneuvosto on sosiaali- ja terveysministeriön esittelystä 8 päivänä kesäkuuta 1956 annetun kansaneläkelain 80 §:n, sellaisena kuin se on 30 päivänä joulukuuta 1961 annetussa laissa (584/61), ja 17 päivänä tammikuuta 1969 annetun perhe-eläkelain 18 §:n 1 momentin, sellaisena kuin se on 21 päivänä tammikuuta 1983 annetussa laissa (100/83), nojalla päättänyt:

1 §

Tässä päätöksessä tarkoitetaan sopimuksella Suomen Tasavallan hallituksen ja Ison-Britannian ja Pohjois-Irlannin Yhdistyneen Kuningaskunnan hallituksen välillä 12 päivänä joulukuuta 1978 tehtyä sosiaaliturvasopimusta.

2 §

Suomen kansalaisella on asuessaan Yhdistyneessä Kuningaskunnassa oikeus saada kansaneläkkeen pohjaosa samoin edellytyksin kuin Yhdistyneen Kuningaskunnan kansalaisella sopimuksen mukaan.

Suomen kansalaisella, joka on vakinaisesti asunut Yhdistyneessä Kuningaskunnassa, on muuttaessaan sieltä Suomeen oikeus saada kansaneläkelain 23 §:n 1 momentin säännöksen estämättä kansaneläkkeen pohjaosa samoin edellytyksin kuin Yhdistyneen Kuningaskunnan kansalaisella sopimuksen mukaan.

3 §

Suomen kansalaisella on asuessaan Yhdistyneessä Kuningaskunnassa oikeus saada perhe-eläkelain mukaisen leskeneläkkeen pohjaosa samoin edellytyksin kuin Yhdistyneen Kuningaskunnan kansalaisella sopimuksen mukaan. Suomen kansalaisella on Suo...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.