Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Laki metsänhakkuusopimusten voimassaoloajan rajoittamisesta eräissä tapauksissa 21.3.1941/202

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Eduskunnan päätöksen mukaisesti, joka on tehty valtiopäiväjärjestyksen 67 §:ssä määrätyllä tavalla, säädetään:

1 §

Jos sopimuksessa, jossa joku on luovuttanut toiselle oikeuden metsän hakkaamiseen, hakkuuajan pituutta ei ole määrätty, on se oleva kolme vuotta sopimuksen tekopäivästä lukien. Jos sovittu hakkuuaika on määrätty alkavaksi jostakin myöhemmästä tapahtumasta lukien eikä tämä tapahtuma satu kolmessa vuodessa sopimuksentekopäivästä, raukeaa sopimus.

Mitä 1 momentissa on säädetty, ei kuitenkaan koske maata luovutettaessa luovuttajalle tai jollekulle muulle pidätettyä hakkuuoikeutta.

2 §

Kun sopimus on 1 §:n mukaisesti rauennut, on hakkuuoikeuden luovuttaja velvollinen ostajalle palauttamaan sellaiset sopimuksen johdosta saamansa suoritukset, joista ostaja ei ole saanut vastiketta, ja maksamaan niille vuotuista korkoa viisi sadalta saantipäivästä palautuspäivään.

3 §

Tätä lakia on sovellettava myös tätä ennen tehtyihin sopimuksiin, kuitenkin siten, että 1 §:ssä säädetty kolmen vuoden aika luetaan alkavaksi lain voimaantulopäivästä.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.