Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 241/2024 saakka.

Valtioneuvoston asetus räjähteiden vaatimustenmukaisuudesta 21.12.2016/1440

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti säädetään räjähteiden vaatimustenmukaisuudesta annetun lain (1140/2016) nojalla:

1 §

Soveltamisala

Tämä asetus koskee siviilikäyttöön tarkoitettujen räjähdystarvikkeiden asettamista saataville markkinoilla ja valvontaa koskevan jäsenvaltioiden lainsäädännön yhdenmukaistamisesta annetun Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 2014/28/EU, jäljempänä siviiliräjähdedirektiivi, soveltamisalaan kuuluvien räjähteiden olennaisia turvallisuusvaatimuksia, vaatimustenmukaisuuden arviointimenettelyjä, teknisiä asiakirjoja, EU-vaatimustenmukaisuusvakuutusta sekä räjähteen merkinnöille ja ohjeille asetettavia vaatimuksia. Lisäksi asetus koskee siviilikäyttöön tarkoitettujen räjähdystarvikkeiden tunnistamista ja jäljitettävyyttä koskevan järjestelmän perustamisesta neuvoston direktiivin 93/15/ETY nojalla annettujen komission direktiivien 2008/43/EY ja 2012/4/EU soveltamisalaan kuuluvien räjähteiden yksilöllisen tunnistamisen ja jäljitettävyyden käytännön toteutusta ja tietojenkeruujärjestelmää sekä siihen liittyviä räjähdealan yrityksen velvoitteita sekä poikkeuksia.

Räjähteiden vaatimustenmukaisuudesta annetun lain (1140/2016) 3 §:ssä tarkoitettujen pyroteknisten tuotteiden ja ampumatarvikkeiden määrittämiseen sovelletaan, mitä siviiliräjähdedirektiivin liitteessä I säädetään.

2 §

Soveltamisalan rajaukset

Mitä 8–11 §:ssä säädetään, ei sovelleta seuraaviin räjähteisiin:

1) sytytyslangat, jotka ovat tulilangan kaltaisia räjähtämättömiä sytytyslaitteita;

2) ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.