Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 846/2023 saakka.

Asetus räjähteiden vaatimustenmukaisuuden toteamisesta (kumottu) 22.12.1994/1384

Tämä asetus on kumottu A:lla 21.12.2016/1440, joka on voimassa 1.1.2017 alkaen.

Kauppa- ja teollisuusministerin esittelystä säädetään räjähdysvaarallisista aineista 19 päivänä kesäkuuta 1953 annetun lain (263/53) nojalla:

1 § (10.5.2012/221)

Asetuksen tarkoitus

Tällä asetuksella pannaan täytäntöön siviilikäyttöön tarkoitettujen räjähdystarvikkeiden markkinoille saattamista ja valvontaa koskevien säännösten yhdenmukaistamisesta annetussa neuvoston direktiivissä 93/15/ETY säädetyt räjähteiden vaatimustenmukaisuuden toteamista koskevat vaatimukset sekä siviilikäyttöön tarkoitettujen räjähdystarvikkeiden tunnistamista ja jäljitettävyyttä koskevan järjestelmän perustamisesta neuvoston direktiivin 93/15/ETY nojalla annetuissa komission direktiiveissä 2008/43/EY ja 2012/4/EU säädetyt vaatimukset.

2 §

Soveltamisala

Tätä asetusta sovelletaan räjähteisiin, jotka kuuluvat Yhdistyneiden Kansakuntien (YK) vaarallisten aineiden kuljetusta koskevien suositusten 1 luokkaan lukuun ottamatta 3 §:ssä tarkoitettuja aineita ja välineitä.

YK:n suosituksilla tarkoitetaan niitä suosituksia, jotka YK:n asettama vaarallisten aineiden kuljetusta käsittelevä asiantuntijakomitea on antanut ja jotka on julkaistu YK:n oranssissa kirjassa sellaisina kuin ne ovat olleet 5 päivänä huhtikuuta 1993.

3 §

Soveltamisalan rajaukset

Tätä asetusta ei sovelleta:

1) räjähteisiin, jotka on tarkoitettu puolustusvoimien, rajavartiolaitoksen tai poliisin käyttöön;

2) pyroteknisiin välineisiin; eikä

3) ampuma-aseiden pat...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.