Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 153/2024 saakka.

Vakuutuskassa-asetus (kumoutunut) 30.12.1992/1665

Tämä asetus on kumoutunut 1.1.2022 alkaen. Ks. L 951/2021 1 ja 26 §.

Sosiaali- ja terveysministerin esittelystä säädetään 27 päivänä marraskuuta 1992 annetun vakuutuskassalain (1164/92) 172 §:n nojalla:

Eräät hakemukset, luettelot ja ilmoitukset

1 § (5.3.1999/260)

Vakuutusvalvontavirastolle osoitettuun hakemukseen, jolla perustettavan vakuutuskassan säännöille haetaan vahvistusta, on liitettävä perustamiskirja, joka sisältää ehdotuksen kassan säännöiksi sekä osakkaaksi aikovan hyväksymisen kassan säännöille. Kassan sääntöjen muuttamista koskevaan hakemukseen on liitettävä voimassa olevat säännöt sekä oikeaksi todistettu ote sen kokouksen pöytäkirjasta tai niiden kokousten pöytäkirjoista, jossa tai joissa sääntöjen muutos on hyväksytty.

2 §

Vakuutuskassan on pidettävä luetteloa takuupääoman merkitsijöistä. Luetteloon merkitään kunkin merkitsijän nimi, henkilötunnus, ammatti ja kotipaikka sekä hänen merkitsemiensä takuuosuuksien lukumäärä. Jos takuuosuus myöhemmin luovutetaan toiselle, on siirrosta tehtävä vastaava merkintä.

3 § (5.3.1999/260)

Jos vakuutuskassa vakuutuskassalain (1164/1992) 82 §:n nojalla pyytää Vakuutusvalvontavirastolta lupaa pitää vastuuvelka uusien perusteiden mukaista vastuuvelkaa pienempänä, lupahakemukseen on liitettävä tarkka suunnitelma, jonka mukaisesti erotusta vähennetään vuosittain.

4 §

Vakuutuskassalain 76 §:ssä tarkoitettu lisämaksu on saatettava maksuvelvollisten tietoon vähintään kuukautta ennen ensimmäisen maksuerän erääntymispäivää siten kuin kassan säännöissä määrätään tiedonantojen toimit...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.