Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 740/2021 saakka.

Avioliittoasetus 6.11.1987/820

Oikeusministerin esittelystä säädetään 13 päivänä kesäkuuta 1929 annetun avioliittolain (234/29) 16 §:n 2 momentin, sellaisena kuin se on 16 päivänä huhtikuuta 1987 annetussa laissa (411/87), ja avioliittolain voimaanpanosta ensiksi mainittuna päivänä annetun lain (235/29) 16 §:n nojalla:

1 luku

Avioliiton esteiden tutkinta

1 § (14.2.1997/134)

Avioliiton esteet tutkitaan käyttämällä väestötietojärjestelmästä saatuja tietoja kihlakumppaneista. (28.7.1999/832)

Jos 1 momentissa tarkoitetut tiedot eivät ole avioliiton esteiden tutkijan käytettävissä, tutkijan on viran puolesta pyydettävä tutkinnassa tarvittavat tiedot siltä avioliiton esteiden tutkijalta, jonka käytössä ne ovat.

Ks. L väestötietojärjestelmästä ja Digi- ja väestötietoviraston varmennepalveluista 661/2009 2 luku.

2 § (21.2.2002/139)

Jollei kihlakumppania koskevia avioliiton esteiden tutkinnassa tarpeellisia tietoja ole saatavissa väestötietojärjestelmästä, kihlakumppanin on annettava avioliiton esteiden tutkijalle vieraan valtion asianomaisen viranomaisen todistus aiotun avioliiton esteiden tutkintaa varten.

Jos kihlakumppani osoittaa, ettei 1 momentissa tarkoitettua selvitystä ole saatavissa, avioliiton esteiden tutkija voi toisen kihlakumppanin siihen suostuessa tutkia avioliiton esteet muun luotettavaksi katsottavan kirjallisen selvityksen perusteella. Avioliiton esteiden tutkija voi tarvittaessa pyytää ulkoasiainministeriön tai ulkomaalaisviraston lausunnon selvityksen luotettavuuteen ja riittävyyteen vaikuttavista ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.