Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om agenser som medför risk för cancersjukdom, mutagena agenser och reproduktionstoxiska agenser i arbetet 21.3.2024/113

I enlighet med statsrådets I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 10 § 4 mom., 14 § 2 mom. och 38 § 3 mom. i arbetarskyddslagen (738/2002) och med stöd av 12 § 4 mom. i lagen om företagshälsovård (1383/2001), av dem 14 § 2 mom. i arbetarskyddslagen sådant det lyder i lag 329/2013:

1 §

Tillämpningsområde

Denna förordning tillämpas på arbeten där arbetstagarna exponeras eller kan exponeras för agenser som medför risk för cancersjukdom, för mutagena agenser eller för reproduktionstoxiska agenser.

Denna förordning tillämpas inte på tobaksrök i omgivningen eller på avvärjande av cancerrisk i samband med tobaksrök i omgivningen.

Bestämmelser om förteckningar och ett register över dem som i sitt yrke är exponerade för i denna förordning avsedda agenser finns i lagen om förteckningar och ett register över dem som i sitt yrke är exponerade för ämnen och processer som medför risk för cancersjukdom (452/2020).

I fråga om skydd mot agenser som kan medföra risk i arbetet för en arbetstagare som är gravid, som nyligen fött barn eller som ammar föreskrivs i bestämmelser som utfärdats med stöd av 11 § 3 mom. i arbetarskyddslagen (738/2002).

2 §

Definitioner

I denna förordning avses med

1) agens som medför risk för cancersjukdom

a) ett ämne eller en blandning som uppfyller kriterierna för klassificering som ett cancerframkallande ämne eller en cancerframkallande blandning i kategori 1A eller 1B (faroangivelserna H350 och H350i) enligt bilaga I till Europaparlamentets och rådets förordning (EG) nr 1272/2008 om klassificering, märkning och förpackning av ämnen och blandningar, ändring oc...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.