Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om evangelisk-lutherska kyrkans pensionsfond 14.4.2023/656

I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs:

1 kap

Allmänt

1 §

Tillämpningsområde

Denna lag innehåller bestämmelser om evangelisk-lutherska kyrkans pensionsfond. Kyrkans pensionsfond är en offentligrättslig juridisk person som har Helsingfors som hemort.

2 §

Ansvar för finansieringen och verkställigheten av kyrkans pensionsskydd

Kyrkans pensionsfond är pensionsanstalt för kyrkan och svarar för finansieringen av pensionsskyddet för evangelisk-lutherska kyrkans personal.

Keva sköter i enlighet med pensionslagen för den offentliga sektorn (81/2016) verkställigheten av pensionsskyddet för evangelisk-lutherska kyrkans personal och åtgärder för att minska personalens risk för arbetsoförmåga samt övriga uppgifter som anges i den lagen.

3 §

Tillsyn

Kyrkomötet utövar den allmänna tillsynen över kyrkans pensionsfond. Kyrkomötet utser för sin mandatperiod en revisionssammanslutning för granskning av fondens förvaltning och ekonomi. Revisionssammanslutningen ska utse en CGR-revisor som huvudansvarig revisor. På revisionen tillämpas revisionslagen (1141/2015).

Finansinspektionen utövar tillsyn över planeringen av kyrkans pensionsfonds finansieringsverksamhet och över placeringen av fondens tillgångar. På Finansinspektionens rätt att få uppgifter och att granska tillämpas 18 och 24 § i lagen om Finansinspektionen (878/2008). Finansinspektionen ska årligen lämna kyrkostyrelsen en berättelse om tillsynen.

2 kap

Förvaltning

4 §

Förvaltningen av kyrkans pensionsfond

Kyrkomötet godkänner budgeten för kyrkans pensionsfond samt fastställer fondens bokslut och beslutar om beviljande av ansvarsfrihet för styrelsen och ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.