Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Jord- och skogsbruksministeriets förordning om administrationen av nationella stöd till jordbruket och trädgårdsodlingen 2023 9.2.2023/165

I enlighet med jord- och skogsbruksministeriets beslut föreskrivs med stöd av 10 § 7 mom. i lagen om nationella stöd till jordbruket och trädgårdsodlingen (1559/2001):

1 §

Tillämpningsområde

I denna förordning ingår närmare bestämmelser om definition av produktionssätt i fråga om olika djurslag samt andra motsvarande omständigheter i de produktionskopplade stöd för husdjursskötsel som föreskrivs i statsrådets förordning om nordligt stöd 2023 (83/2023), nedan förordningen om nordligt stöd.

2 §

Ansökan om och fastställande av produktionskopplat husdjursstöd

De djurgrupper definieras i statsrådets förordning om djurenheter i vissa ersättningar för landsbygdsutveckling och nationella stöd till jordbruket och trädgårdsodlingen (1378/2022) samt i förordningen om nordligt stöd.

Det genomsnittliga antal husdjur som avses i förordningen om nordligt stöd beräknas med två decimals noggrannhet.

3 §

Gängse produktionssätt

En förutsättning för utbetalning av husdjursstöd är att det på gården bedrivs husdjursskötsel i enlighet med det gängse produktionssättet för varje djurslag som ligger till grund för stödet.

Med gängse produktionssätt avses i första hand att till exempel dikor hålls för produktion av kalvar som föds upp för köttproduktion, andra nötkreatur hålls som livdjur eller till slakt och tackor hålls för produktion av lamm som föds upp på gården för köttproduktion. Produktionen, till exempel antalet kalvar som fötts på gården per det totala antalet dikor ska ligga på normal nivå i förhållande till djurantalet.

Som gängse produktionssätt då det gäller fårhushållning bet...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.