Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om ersättning för ekologisk produktion 19.1.2023/80

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av lagen om vissa ersättningar för landsbygdsutveckling (1333/2022):

1 §

Tillämpningsområde

Denna förordning innehåller bestämmelser om sådan ersättning för ekologisk produktion i fråga om sådana förvaltningsåtaganden som avses i artikel 70 i Europaparlamentets och rådets förordning (EU) 2021/2115 om fastställande av regler om stöd för de strategiska planer som medlemsstaterna ska upprätta inom ramen för den gemensamma jordbrukspolitiken (strategiska GJP-planer) och som finansieras av Europeiska garantifonden för jordbruket (EGFJ) och Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling (Ejflu) samt om upphävande av förordningarna (EU) nr 1305/2013 och (EU) nr 1307/2013, nedan förordningen om strategiska planer, och om genomförandet av ersättningen. Ersättningen för ekologisk produktion utgör en del av Finlands strategiska plan för den gemensamma jordbrukspolitiken för 2023–2027 som godkänts av Europeiska kommissionen. Ersättningen för ekologisk produktion kan beviljas och betalas under den tid som den strategiska planen är i kraft inom ramen för de medel som anvisats i statsbudgeten.

2 §

Definitioner

I denna förordning avses med

1) förbindelse om ekologisk produktion en förbindelse om ekologisk växtproduktion och en förbindelse om ekologisk husdjursproduktion,

2) jordbrukare en aktiv jordbrukare enligt 3 § i lagen om Europeiska unionens direktstöd till jordbrukare (1332/2022),

3) jordbruksskifte areal som avses i 21 § i statsrådets förordning om allmänna villkor för beviljande av vissa arealbaserade jordbruksstöd (77/2023),

4) trädgårdsväxt växter som avses i bilaga ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.