Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om Strålsäkerhetscentralen 29.12.2022/1359

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 5 § 2 mom. i lagen om strålsäkerhetscentralen (1164/2022):

1 §

Titel för generaldirektören

En generaldirektör som har avlagt doktorsexamen har titeln professor.

2 §

Delegation

Strålsäkerhetscentralen har en delegation med uppgift att stödja den strategiska ledningen av centralen och främja samarbetet mellan centralen och dess intressentgrupper.

Delegationen tillsätts av Strålsäkerhetscentralen.

Om de övriga delegationer som är verksamma i anslutning till centralen föreskrivs i strålsäkerhetslagen (859/2018) och kärnenergilagen (990/1987).

3 §

Företrädande av staten

Strålsäkerhetscentralen kärar och svarar på statens vägnar samt bevakar vid domstolar, vid skiljeförfaranden och hos andra myndigheter och vid förrättningar statens rätt och fördel i alla mål och ärenden som angår centralen.

4 §

Behörighetskrav

Behörighetskrav för direktörer är högre högskoleexamen, förtrogenhet med uppgifterna inom ansvarsområdet samt i praktiken visad ledarförmåga.

Behörighetskraven för forsningsprofessorer är vetenskapligt arbete som berättigar till doktorstitel eller doktorsexamen samt vetenskaplig eller praktisk förtrogenhet med forsknings- och utvecklingsuppgifter i branschen.

5 §

Personal

Generaldirektören utnämner eller anställer personalen samt beviljar de anställda tjänstledighet, om inte något annat bestäms i arbetsordningen.

Strålsäkerhetscentralen sköter utbildningsarrangemangen för att personalens sakkunskaper och färdigheter i fråga om kärnsäkerhet ska bibehållas och utvecklas.

6 §

Permanenta experter

Strålsäkerhetsdelegationen kan kalla permanenta experter f...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.