Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om temporärt bränslestöd för företag inom transportsektorn (i kraft 1.9.2022–31.12.2022) 4.8.2022/763

I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs:

1 § (28.10.2022/869)

Tillämpningsområde

I denna lag föreskrivs det om partiellt ersättande av den höjning av bränslepriset som orsakats av krigsläget i Ukraina för företag som är verksamma i Finland och som idkar transport på landsväg genom att bevilja dem statligt stöd som Europeiska kommissionen efter särskild anmälan har godkänt som förenligt med den inre marknaden (temporärt bränslestöd för transportföretag) samt om brännoljestöd (temporärt brännoljestöd för arbetsmaskinföretag).

Lagen tillämpas inte på företagsverksamhet inom primär jordbruksproduktion, fiskerinäring eller vattenbruk eller på kredit- och finansieringsverksamhet.

På bränslestöd och brännoljestöd tillämpas dessutom statsunderstödslagen (688/2001). Bestämmelserna i 2 och 3 § i denna lag tillämpas inte på brännoljestöd.

2 §

Allmänna förutsättningar för beviljande av temporärt bränslestöd för transportsektorn

Ett företag som är verksamt inom transportsektorn och som den första dagen av stödperioden har ett gällande trafiktillstånd, taxitillstånd eller taxitrafiktillstånd eller som den första dagen av stödperioden i enlighet med 16 § i lagen om transportservice (320/2017) hos Transport- och kommunikationsverket registrerat sig som idkare av godstransport med lätta fordon, kan på ansökan få bränslestöd. Företaget ska den första dagen av stödperioden inneha ett fordon som används i trafik och som uppfyller kraven i 17 § i lagen om transportservice. Företaget ska ha ett FO-nummer. Stödet beviljas av Statskontoret inom de ramar som statsbudgeten anger.

Företaget ska uppge kostnaderna, ex...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.