Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Social- och hälsovårdsministeriets förordning om avgifter som ska uppbäras för Strålsäkerhetscentralens prestationer (i kraft 1.1.2021-31.12.2022) 14.12.2020/1167

I enlighet med social- och hälsovårdsministeriets beslut föreskrivs med stöd av 8 § i lagen om grunderna för avgifter till staten (150/1992), sådan paragrafen lyder i lag 348/1994:

1 §

Tillämpningsområde

I denna förordning föreskrivs om när Strålsäkerhetscentralens prestationer ska vara avgiftsbelagda och om avgiftsgrunderna.

Om den tillsynsavgift som avses i strålsäkerhetslagen (859/2018) föreskrivs i nämnda lag.

Huruvida prestationer som baserar sig på kärnsäkerhetstillsynen ska vara avgiftsbelagda föreskrivs det om separat.

2 §

Avgiftsbelagda offentligrättsliga prestationer

För offentligrättsliga prestationer uppbärs en avgift som motsvarar beloppet av de totalkostnader som staten föranletts av att utföra en prestation.

För prestationer med timdebitering avrundas den tid som använts för prestationen upp till närmaste halvtimme. För prestationen uppbärs dock alltid en avgift som motsvarar minst en halv timme.

På begäran kan prestationen behandlas snabbare om det finns en grundad anledning till påskyndad behandling som hänger samman med organiseringen av arbetet eller verksamheten hos den som beställer eller tar emot prestationen, och den påskyndade behandlingen inte har någon nämnvärd inverkan på behandlingen av andra ärenden. I detta fall uppbärs en avgift förhöjd med 50 procent för prestationen.

Om den avgift som uppbärs för offentligrättsliga prestationer i ett enskilt fall är betydligt större än beloppet av de kostnader som staten föranletts av att utföra dem, kan Strålsäkerhetscentralen beräkna och ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.