Edilexissä tehdään teknisiä huoltotöitä perjantaina 3.5.2024 klo 7.00 alkaen. Palvelun hakutoiminnot ovat pois käytöstä n. klo 8.00 asti. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Jord- och skogsbruksministeriets förordning om kommunalveterinärernas avgiftsbelagda prestationer (i kraft 1.1.2021-20.4.2021) 16.12.2020/1013

I enlighet med jord- och skogsbruksministeriets beslut föreskrivs med stöd av 99 § 2 mom. i lagen om djursjukdomar (441/2013) och 59 § i lagen om animaliska biprodukter (517/2015):

1 §

Tillämpningsområde

I denna förordning föreskrivs om när de prestationer som grundar sig på lagen om djursjukdomar (441/2013) och på lagen om animaliska biprodukter (517/2015), nedan biproduktlag, ska vara avgiftsbelagda samt om det förfarande som ska iakttas vid fakturering av prestationerna.

2 §

Kommunalveterinärernas avgiftsbelagda prestationer

Kommunalveterinärernas avgiftsbelagda prestationer enligt lagen om djursjukdomar och biproduktlagen är de inspektioner, intyg och övriga prestationer som räknas upp i den avgiftstabell som finns i bilagan till denna förordning och för vilka avgift tas ut i enlighet med avgiftstabellen.

3 §

Fakturering av prestationer

För fakturering av en aktör skall kommunerna lämna de uppgifter som behövs för faktureringen till regionförvaltningsverket enligt ett formulär som verket fastställt senast inom två veckor av det när kommunalveterinären har avlagt en i avgiftstabellen avgiftsbelagd prestation.

När regionförvaltningsverket betalar ut ersättning till kommunen för utförandet sådana uppgifter som räknas upp i avgiftstabellen mot faktura, skall man vid fakturering iaktta vad som i 3 § 4 mom. (971/2011) i statsrådets förordning om veterinärvård bestäms om fakturering.

4 §

Ikraftträdande- och övergångsbestämmelse

Denna förordning träder i kraft den 1 januari 2021 och gäller till och med den 20 april 2021.

Åtgärder som krävs för verkställigheten a...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.