Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om temporär kompensation som beviljas för sjukvårdsdistriktens kostnader och underskott till följd av covid-19- epidemin (i kraft 1.9.2020-31.12.2021) 27.8.2020/647

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 8 § i statsunderstödslagen (688/2001):

1 §

Tillämpningsområde

Denna förordning innehåller bestämmelser om beviljande, utbetalning och användning av statsunderstöd enligt statsbudgeten som anvisas för kompensation för sjukvårdsdistriktens kostnader och underskott till följd av covid-19-epidemin.

2 §

Mottagare av understöd

Understöd kan beviljas samkommuner för ett sjukvårdsdistrikt enligt 7 § i lagen om specialiserad sjukvård (1062/1989).

3 §

Förutsättningar för beviljande av understöd

Understödet beviljas inom ramen för det anslag som reserverats i statsbudgeten som allmänt understöd enligt 5 § 2 mom. i statsunderstödslagen (688/2001) för att kompensera kostnader och underskott som uppstått för sjukvårdsdistrikten efter den 16 mars 2020 på grund av covid-19-epidemin.

Understödet får användas till beredskap, bekämpning och vård som avser covid-19-epidemin, till anskaffningsutgifter för lösa anläggningstillgångar i anslutning till detta samt till andra nödvändiga kostnader som covid-19-epidemin orsakat i sjukvårdsdistriktets verksamhet.

Understödet minskar finansieringsandelen för sjukvårdsdistriktets medlemskommuner till den del de kostnader som varje medlemskommun ska svara för kompenseras genom understödet.

4 §

Understödets belopp

Av det anslag i statsbudgeten som gäller understödet fördelas högst fyra femtedelar på basis av invånarantalet i sjukvårdsdistriktens medlemskommuner. Högst en femtedel fördelas i tre lika...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.