Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om transportstöd för sockerbeta 2018 4.4.2019/449

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 7 § 1 mom. och 15 § 3 mom. i lagen om nationella stöd till jordbruket och trädgårdsodlingen (1559/2001):

1 §

Tillämpningsområde

Som annat nationellt stöd enligt 6 § 3 punkten i lagen om nationella stöd till jordbruket och trädgårdsodlingen (1559/2001) kan till sockerbetsodlare betalas transportstöd för sockerbeta 2018 så som bestäms i denna förordning.

2 §

Bestämmande av stöd

Stöd beviljas en sökande som har odlat sockerbeta under vegetationsperioden 2018. Stödet bestäms i enlighet med bilagan utifrån mängden Polsocker och transportsträckan enligt leverensantal för marknadsåret 2018/2019. Transportsträckan är det genomsnittliga transportavståndet från de olika leveransplatserna till fabriken längs den kortaste trafikerbara vägrutten.

3 §

Beviljande och betalning av stöd

Stöd beviljas som stöd av mindre betydelse enligt artikel 3 i kommissionens förordning (EU) nr 1408/2013 om tillämpningen av artiklarna 107 och 108 i fördraget om Europeiska unionens funktionssätt på stöd av mindre betydelse inom jordbrukssektorn. En förutsättning för beviljande av stöd är att summan av de stöd av mindre betydelse inom jordbrukssektorn som beviljats sökanden inte överskrider maximibeloppet enligt artikel 3.2 under det skatteår då stöd av mindre betydelse beviljas och under de två skatteår som föregår detta år (referensperiod). En förutsättning är dessutom att summan av de stöd av mindre betydelse som under referensperioden beviljats sökanden inte överskrider maximibeloppet enligt artikel 3.2 i kommissionens förordning (EU) nr 1407/2013 om tillämpningen av artiklarna 107 och 108 i fördraget om E...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.