Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Inrikesministeriets förordning om bidrag för frivillig återresa (gäller till 31.12.2019) 19.12.2018/1278

I enlighet med inrikesministeriets beslut föreskrivs med stöd av 31 § 2 mom. i lagen om mottagande av personer som söker internationellt skydd och om identifiering av och hjälp till offer för människohandel (746/2011), sådant det lyder i lag 673/2015:

1 §

Ansökan om bidrag

En ansökan om bidrag för frivillig återresa enligt 31 § i lagen om mottagande av personer som söker internationellt skydd och om identifiering av och hjälp till offer för människohandel (746/2011) ska göras skriftligen på en för ansökan uppgjord blankett. Ansökan ska lämnas till den förläggning där sökanden är registrerad som klient i förläggningens klientregister. Om sökanden inte är klient vid någon förläggning ska ansökan lämnas till Migrationsverket.

2 §

Återkallande av andra ansökningar

Innan beslutet om betalning av bidraget fattas ska den som fattar beslutet säkerställa att sökanden inte har någon anhängig ansökan som gäller internationellt skydd. Bestämmelser om återkallande av en ansökan om internationellt skydd finns i 95 b § i utlänningslagen (301/2004).

Man ska i möjligaste mån sträva efter att säkerställa att sökanden inte har några andra anhängiga ansökningar eller ärenden som gäller invandring eller uppehåll.

3 §

Polisens utlåtande

Innan ett bidragsbeslut fattas ska förläggningen eller Migrationsverket begära ett utlåtande om sökandens frivilliga återresa av polisen i den kommun där utlänningen vistas. Polisen ska utan dröjsmål meddela ifall sökanden inte kan delta i programmet för frivillig återresa.

Något utlåtande behöver dock inte begäras om polisen på eget initiativ har meddelat att det inte är möjligt att återsän...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.