Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om småbarnspedagogik 23.8.2018/753

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 28, 35 och 38 § i lagen om småbarnspedagogik (540/2018):

1 §

Dimensioneringen av daghemspersonalen

På ett daghem ska det i fostrings-, undervisnings- och vårduppgifter finnas minst en person med yrkesmässig behörighet enligt 26–28 § i lagen om småbarnspedagogik (540/2018) för varje grupp om högst sju barn som har fyllt tre år och som deltar i småbarnspedagogik mer än fem timmar per dag. För varje grupp om högst fyra barn under tre år på ett daghem ska det i fostrings-, undervisnings- och vårduppgifter finnas minst en person med ovan avsedda yrkesmässiga behörighet. (30.12.2019/1586)

På ett daghem ska det i fostrings-, undervisnings- och vårduppgifter finnas minst en person med yrkesmässig behörighet enligt 1 mom. för varje grupp om högst 13 barn som har fyllt tre år och som deltar i småbarnspedagogik högst fem timmar per dag.

2 §

Dimensioneringen av personalen vid familjedaghem

I ett familjedaghem kan samtidigt ordnas småbarnspedagogik för högst fyra barn som inte ännu deltar i grundläggande utbildning, familjedagvårdarens egna barn medräknade. Småbarnspedagogik kan därtill ordnas för ett barn som får förskoleundervisning enligt lagen om grundläggande utbildning (628/1998) eller som har inlett grundläggande utbildning eller för ett sådant barn som deltar i kommunalt ordnad småbarnspedagogik högst fem timmar per dag och som inleder grundläggande utbildning året efter verksamhetsåret.

Trots vad som föreskrivs i 1 mom. kan två vårdare i ett familjedaghem samtidigt ordna småbarnspedagogik för högst åtta barn och dä...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.