Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Undervisnings- och kulturministeriets förordning om grunderna för antagning av studerande inom utbildningar för yrkesinriktade grundexamina 6.10.2017/699

I enlighet med undervisnings- och kulturministeriets beslut föreskrivs med stöd av 39 § 2 mom. i lagen om yrkesutbildning (531/2017):

1 kap

Allmänna bestämmelser

1 § (23.9.2021/837)

Tillämpningsområde

Denna förordning tillämpas när en sökande söker sig till utbildning för yrkesinriktad grundexamen i det riksomfattande ansökningsförfarande som avses i 39 § 2 mom. i lagen om yrkesutbildning (531/2017).

Bestämmelserna i 19 och 20 § i denna förordning tillämpas dessutom vid kontinuerlig ansökan enligt 37 § 2 mom. i lagen om yrkesutbildning, när det är fråga om antagning som grundar sig på utbildningsanordnarens prövning.

Denna förordning tillämpas inte när sökanden söker sig till sådan utbildning för yrkesinriktade grundexamina som avses i 65 § i lagen om yrkesutbildning och som ordnas på basis av en uppgift att ordna krävande särskilt stöd.

2 §

Ansökningsmål

De studerande antas till yrkesinriktade grundexamina som ingår i den examensstruktur som avses i 6 § i lagen om yrkesutbildning. (23.9.2021/837)

Med avvikelse från vad som föreskrivs i 1 mom. kan studerande antas till utbildningar för följande kompetensområden inom yrkesinriktade grundexamina:

1) kompetensområdena inom grundexamen inom konstindustrin,

2) kompetensområdena inom grundexamen i musik,

3) kompetensområdet för visuell framställning inom grundexamen inom mediebranschen och visuell framställning,

4) i grundexamen inom social- och hälsovårdsbranschen kompetensområdet för akutvård på grundnivå.

(14.2.2018/141)

Studerande kan inom utbildningarna för grundexamen i dans eller musik även...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.