Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Inrikesministeriets förordning om Gränsbevakningsväsendets avspärrningsband och andra förbudsmarkeringar 13.7.2016/609

Denna förordning förblir alltjämt i kraft. Se L 109/2018.

I enlighet med inrikesministeriets beslut föreskrivs med stöd av 84 § 2 mom. 4 punkten i gränsbevakningslagen (578/2005), sådan denna punkt lyder i lag 749/2014:

1 §

Tillämpningsområde

Denna förordning innehåller bestämmelser om avspärrningsband och andra markeringar som Gränsbevakningsväsendet använder för att märka ut en byggnad, ett rum eller ett område som Gränsbevakningsväsendet har stängt för att säkerställa utredningen av ett brott.

2 §

Avspärrningsband

Avspärrningsbandet har orange botten på vilken Gränsbevakningsväsendets emblem och texten "RAJAVARTIOLAITOS ERISTETTY ALUE / GRÄNSBEVAKNINGSVÄSENDET AVSPÄRRAT" anges med svart. På Åland används texten "GRÄNSBEVAKNINGSVÄSENDET AVSPÄRRAT". Bandet kan förses med ytterligare information.

3 §

Förbudsmarkeringar

Gränsbevakningsväsendet kan ange ett i 1 § avsett förbud också med någon annan förbudsmarkering än ett avspärrningsband. Någon annan förbudsmarkering kan också användas vid sidan om det avspärrningsband som anges i 2 §. Förbudsmarkeringen har orange botten på vilken det emblem och den text som nämns i 2 § anges med svart. Markeringen kan förses med ytterligare information.

På samiska områden kan det vid sidan om det avspärrningsband som anges i 2 § eller den förbudsmarkering som anges i 1 mom. användas en förbudsmarkering med orange botten på vilken Gränsbevakningsväsendets emblem och texten ”RÁDJEGOŽÁHUSLÁGÁDUS SIRREJUVVON GUOVLU” anges med svart.

På land- och havsområden som används för internationell trafik kan det vid sidan om avspärrningsband som a...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.