Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om bestämmande av årsarbetsinkomsten enligt lagen om olycksfall i arbetet och om yrkessjukdomar 10.12.2015/1466

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 80 § i lagen om olycksfall i arbetet och om yrkessjukdomar (459/2015):

1 § (31.1.2019/158)

Beräkning av årsarbetsinkomsten

När den årsarbetsinkomst som avses i 71 § 1 mom. i lagen om olycksfall i arbetet och om yrkessjukdomar bestäms, beaktas i beräkningen arbetsinkomsterna utan semesterpenning under varje hel lönebetalningsperiod under det år som föregår skadedagen. Om anställningsförhållandet inte har varat ovannämnda tidsperiod på ett år, beaktas arbetsinkomsterna för tiden från och med den dag då anställningsförhållandet inleddes.

2 § (15.6.2017/379)

Löneförhöjning

Löneförhöjning som ingår i en period enligt 1 § beaktas i beräkningen som om den skulle ha betalats från början av perioden.

3 § (15.6.2017/379)

Frånvaro utan lön

Om den tidsperiod som avses i 1 § innehåller frånvarodagar för vilka det inte har betalats lön, dras dessa av från antalet dagar i perioden. Frånvaro under en del av dagen ändras i beräkningen till hela frånvarodagar.

4 § (15.6.2017/379)

Antalet dagar och timmar som tas med i beräkningen

När arbetsinkomsterna enligt 1 § omvandlas till årsarbetsinkomst anses en månad ha 30 dagar och ett år 360 dagar. Ett år anses omfatta 253 arbetsdagar och 2 028 arbetstimmar.

Med avvikelse från vad som föreskrivs i 1 mom. anses ett år ha 330 dagar, om anställningsförhållandet har varat mindre än ett år och semesterlönen enligt grunderna för bestämmande av lönen ingår i semesterpenningen.

5 §

Naturaförmåner

De naturaförmåner som arbetstagaren fått beaktas vid beräkningen av årsarbetsinkomsten enligt samma grunder som v...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.