Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Social- och hälsovårdsministeriets förordning om principerna för riskbedömning vid innesluten användning av genetiskt modifierade djur, om klassificering av innesluten användning samt om isoleringsåtgärder och andra skyddsåtgärder 17.9.2014/771

I enlighet med social- och hälsovårdsministeriets beslut föreskrivs med stöd av 8 § 4 mom. och 13 § 5 mom. i gentekniklagen (377/1995), sådana de lyder i lag 847/2004:

1 §

Tillämpningsområde

Denna förordning tillämpas på användning av sådana genetiskt modifierade djur som avses i gentekniklagen (377/1995) och som inte godkänts för utsläppande på marknaden som produkter på det sätt som bestäms i Europaparlamentets och rådets direktiv 2001/18/EG om avsiktlig utsättning av genetiskt modifierade organismer i miljön och om upphävande av rådets direktiv 90/220/EEG eller i Europaparlamentets och rådets förordning (EG) nr 1829/2003 om genetiskt modifierade livsmedel och foder.

2 §

Minimikrav vid riskbedömningen

Vid riskbedömningen i fråga om innesluten användning av genetiskt modifierade djur ska verksamhetsidkaren iaktta åtminstone det som föreskrivs i 3–12 §. Vid riskbedömningen kan dock ett förenklat förfarande tillämpas om det är fråga om arten och genteknologiska modifieringen som är allmänt använda och har välkända egenskaper. Vid riskbedömningen får i dessa fall de punkter i 5 § och 10 § 3 mom. som inte har betydelse för riskbedömningens slutresultat lämnas utanför detaljerad undersökning.

3 §

Allmänna principer vid riskbedömningen

Vid riskbedömningen ska man identifiera en sådan eventuell ökning eller minskning av skadliga egenskaper hos det genetiskt modifierade djuret som uppkommer genom den genteknologiska modifieringen eller föränd...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.