Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Jord- och skogsbruksministeriets förordning om krav som ställs på könsceller och embryon från hästdjur för att bekämpa djursjukdomar (upphävd) 18.12.2013/1034

Denna förordning har upphört att gälla fr.o.m. 21.4.2021. Se L 76/2021 101 §.

I enlighet med jord- och skogsbruksministeriets beslut föreskrivs med stöd av lagen om djursjukdomar (441/2013):

1 kap

Allmänna bestämmelser

1 §

Tillämpningsområde

I denna förordning föreskrivs det om de krav som gäller bekämpning av djursjukdomar som ska iakttas vid insamling, hantering och förvaring av könsceller och embryon från hästdjur.

2 §

Avgränsning av tillämpningsområdet

Förordningen tillämpas inte på insamling, hantering och förvaring av sperma som sker på en station för insamling av sperma som med stöd av 51 § i lagen om djursjukdomar (441/2013) godkänts endast för inrikeshandel eller på verksamhet som utövas av en embryosamlingsgrupp som med stöd av den paragrafen godkänts endast för inrikeshandel.

Förordningen tillämpas inte heller på verksamhet som utövas utan det tillstånd för övervakning av djurs hälsa som avses i 7 kap. i lagen om djursjukdomar under den övergångsperiod som anges i 28 § 1 mom. i statsrådets förordning om hälsoövervakning av djur och bekämpning av djursjukdomar vid artificiell reproduktion av djur (838/2013).

3 §

Förhållande till andra författningar

Bestämmelser om förflyttning av könsceller och embryon mellan medlemsstater i Europeiska unionen finns i jord- och skogsbruksministeriets förordning om hälsokrav i fråga om levande hästdjur samt embryon och könsceller av hästdjur som förflyttas mellan Europeiska unionens medlemsländer (1033/2013).

Bestämmelser om import från länder utanför Europeiska unionen av embryon och könsceller från häst...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.