Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om stöd till producentorganisationer inom sektorn för frukt och grönsaker (upphävt) 27.6.2013/522

Denna förordning har upphävts genom F 5.10.2017/667, som gäller fr.o.m. 9.10.2017.

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av lagen om en marknadsordning för jordbruksprodukter (999/2012):

1 §

Åtgärder för skördeförsäkring

Producentorganisationerna inom sektorn för frukt och grönsaker administrerar de stödberättigande åtgärder för skördeförsäkring som avses i artikel 88 i kommissionens genomförandeförordning (EU) nr 543/2011 om tillämpningsföreskrifter för rådets förordning (EG) nr 1234/2007 vad gäller sektorn för frukt och grönsaker och sektorn för bearbetad frukt och bearbetade grönsaker, nedan EU:s förordning om frukt och grönsaker.

Producentorganisationen kan ha olika skördeförsäkringar för olika åtgärder. En skördeförsäkring kan vara riktad till alla producenter eller endast en del av producenterna.

Stödberättigande åtgärder för skördeförsäkring får inte omfatta de försäkringsbetalningar som nämns i artikel 89.3 i EU:s förordning om frukt och grönsaker.

2 §

Allmänna krav på miljöåtgärder

En producentorganisation ska i samband med att den ansöker om godkännande av verksamhetsprogrammet uppge huruvida miljöåtgärderna genomförs i enlighet med artikel 103c.3 a eller 3 b i rådets förordning (EG) nr 1234/2007 om upprättande av en gemensam organisation av jordbruksmarknaderna och om särskilda bestämmelser för vissa jordbruksprodukter ("enda förordningen om de gemensamma organisationerna av marknaden") samt lägga fram en verkställighetsplan och kostnadsberäkning för åtgärderna.

Åtgärderna ska riktas till minst en fjärdedel av medlemmarna i en produce...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.