Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om Bottenhavets nationalpark 8.4.2011/326

I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs:

1 §

Nationalparken

För att skydda naturen under vattenytan på öppet hav i Bottenhavet, dess skärgård och kobbar, kustens våtmarker och de arter som förekommer där och för att vårda deras naturliga omgivning, för att bevara natur- och kulturarvet samt för intresset för naturen, för undervisning och forskning liksom även för uppföljning av förändringar i miljön inrättas Bottenhavets nationalpark som är en sådan nationalpark som avses i 1996 års naturvårdslag (1096/1996). (5.1.2023/55)

När Bottenhavets nationalpark inrättas tryggas dessutom ett livskraftigt yrkesfiske genom att särskilt skyddet och återupplivandet av naturliga fiskbestånd främjas och djurbestånd som är skadliga för fisket regleras.

2 §

Läge och gränser

Till Bottenhavets nationalpark hör cirka 91 200 hektar statsägda områden i Gustavs, Nystad, Pyhäranta, Raumo, Euraåminne, Luvia, Björneborg och Sastmola kommuner. I de kartor som ingår som bilaga 1–3 till denna lag har de statliga allmänna vattenområden som införlivas med nationalparken märkts ut med en röd streckad linje och ljusblått, statens privata vattenområden med mörkblått och statsägd mark med rött.

3 § (5.1.2023/55)

Fridlysningsbestämmelser

Bestämmelser om verksamhet som är förbjuden i Bottenhavets nationalpark finns i 49 § i naturvårdslagen (9/2023) och bestämmelser om undantag från fridlysningsbestämmelserna i 50 och 51 § i den lagen.

Se NaturvårdsL 1096/1996 13–15 §.

4 § (5.1.2023/55)

Fiske

I Bottenhavets nationalpark på statens område får man trots vad som föreskrivs i 49 § 1 mom. 4 punkten i naturvårdslagen fiska på det sätt som avses i 8 § i lagen om fiske (379/2015).

5 §

Jakt och reglering av djurbestånden

I B...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.