Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om Brottspåföljdsmyndigheten (upphävt) 17.12.2009/1108

Denna förordning har upphävts genom F 30.12.2015/1739, som gäller fr.o.m. 1.1.2016.

I enlighet med statsrådets beslut, fattat på föredragning från justitieministeriet, föreskrivs med stöd av lagen av den 27 november 2009 om Brottspåföljdsmyndigheten (953/2009):

1 §

Tillämpningsområde

I denna förordning föreskrivs om Brottspåföljdsmyndighetens uppgifter och organisation samt om handläggning och avgörande av ärenden vid Brottspåföljdsmyndigheten.

2 § (8.11.2012/605)

Organisation

Till Brottspåföljdsmyndigheten hör en centralförvaltningsenhet, tre brottspåföljdsregioner, en verkställighetsenhet, en utbildningscentral och en hälsovårdsenhet. (20.12.2012/1037)

Centralförvaltningsenheten har enheter så som det föreskrivs i myndighetens arbetsordning. Centralförvaltningsenheten är verksam i Helsingfors.

Inom en brottspåföljdsregion finns ett bedömningscentrum, enheter för samhällspåföljder och fängelser samt vid behov andra enheter som svarar för straffverkställighet och verkställighet av häktning.

Verkställighetsenheten kan ha verksamhetsställen vid olika enheter inom en brottspåföljdsregion. Den huvudsakliga verksamhetsorten för verkställighetsenheten är Åbo.

Vid hälsovårdsenheten finns sjukhus och polikliniker som kan ha verksamhetsställen vid olika enheter inom en brottspåföljdsregion samt vid behov andra verksamhetsenheter. Den huvudsakliga verksamhetsorten för hälsovårdsenheten är Tavastehus.

3 §

Brottspåföljdsregioner

Brottspåföljdsregionerna är

1) Södra Finlands brottspåföljdsregion med landskapen Nyland och Östra Nyland som verksamhetsområde och med Helsingfor...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.