Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om vissa pensionsarrangemang som gäller personalens ställning när en privat sammanslutning och stiftelser blir huvudmän för de statliga specialyrkesläroanstalterna 5.12.2008/786

I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs:

1 §

När en privat sammanslutning och stiftelser (mottagande utbildningsanordnare) blir huvudmän för de statliga specialyrkesläroanstalterna den 1 januari 2009 ska den som vid tidpunkten för överföringen är anställd vid en specialyrkesläroanstalt och som är född före den 1 januari 1980 fortsätta att omfattas av lagen om statens pensioner (1295/2006) så länge han eller hon står i anställningsförhållande till någon av de mottagande utbildningsanordnarna eller har en anställning som lagen om statens pensioner ska tillämpas på.

Den som är anställd vid en statlig specialyrkesläroanstalt den 31 december 2008 och är född efter den 31 december 1979 ska omfattas av lagen om pension för arbetstagare (395/2006) från och med den 1 januari 2009.

På dem som anställs hos en mottagande utbildningsanordnare efter det att denna lag har trätt i kraft, ska lagen om statens pensioner tillämpas i enlighet med 1 mom., om lagen om statens pensioner tillämpas på den anställda vid anställningsförhållandets början eller har tillämpats på honom eller henne under innevarande kalenderår eller det föregående kalenderåret och om den anställda är född före den 1 januari 1980.

På den som anställs hos en mottagande utbildningsanordnare efter det att denna lag har trätt i kraft och inte uppfyller båda villkoren enligt 3 mom. ska lagen om pension för arbetstagare tillämpas.

2 §

Denna lag träder i kraft den 15 december 2008.

RP 161/2008 , KuUB 7/2008, RSv 151/2008

...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.