Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om införande av försäkringsbolagslagen 18.7.2008/522

I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs:

1 §

Försäkringsbolagslagens ikraftträdande

Försäkringsbolagslagen (521/2008), nedan den nya lagen, träder i kraft den 1 oktober 2008. Genom den nya lagen upphävs lagen av den 28 december 1979 om försäkringsbolag (1062/1979) jämte ändringar, nedan den gamla lagen.

Den nya lagen tillämpas även på försäkringsbolag som bildats före den nya lagens ikraftträdande, om inte något annat följer av denna lag.

Om det någon annanstans i lagstiftningen hänvisas till en bestämmelse i den gamla lagen eller annars avses en bestämmelse i den gamla lagen, ska den bestämmelse i den nya lagen tillämpas som har trätt i stället för bestämmelsen i den gamla lagen.

2 §

Definition

Med den gamla lagen om aktiebolag avses i denna lag den upphävda lagen om aktiebolag (734/1978).

3 §

Bildande av försäkringsbolag

På bolagsbildning och registrering av försäkringsbolag tillämpas den gamla lagen, om stiftelseurkunden har undertecknats före den nya lagens ikraftträdande och om inte något annat följer av denna lag. Det som i 2 kap. 14 § i aktiebolagslagen (624/2006) föreskrivs om betydande förvärv som gjorts efter bolagsbildningen ska dock tillämpas i stället för 2 kap. 15 § i den gamla lagen om aktiebolag omedelbart efter den nya lagens ikraftträdande.

4 §

Bolagsordning

I stället för en sådan bestämmelse i bolagsordningen som strider mot den nya lagen ska den nya lagen tillämpas, om inte något annat följer av denna lag. Om bolagsordningen är bristfällig enligt den nya lagen eller innehåller bestämmelser som strider mot den nya lagen, ska försäkringsbolagets styrelse lägga fram ett förslag till bolagsstämman om ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.