Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Jord- och skogsbruksministeriets förordning om märkning av nötkött 19.6.2008/434

I enlighet med jord- och skogsbruksministeriets beslut föreskrivs med stöd av 11 § 2 mom. i lagen av den 8 december 1994 om verkställighet av Europeiska gemenskapens gemensamma jordbrukspolitik (1100/1994), sådant det lyder i lag 273/2003:

1 §

Tillämpningsområde

Denna förordning tillämpas på verkställigheten av system för märkning av nötkött enligt följande förordningar:

1) Europaparlamentets och rådets förordning (EG) nr 1760/2000 om upprättande av ett system för identifiering och registrering av nötkreatur samt märkning av nötkött och nötköttsprodukter och om upphävande av rådets förordning (EG) nr 820/97 och

2) kommissionens förordning (EG) nr 1825/2000 om fastställande av tillämpningsföreskrifter för Europaparlamentets och rådets förordning (EG) nr 1760/2000 när det gäller märkning av nötkött och nötköttsprodukter.

2 §

Tillsynsmyndigheter

Livsmedelssäkerhetsverket, nedan Evira, styr märkningen av nötkött nationellt. Evira är behörig myndighet enligt de gemenskapsförordningar som hör till tillämpningsområdet för denna förordning.

Regionförvaltningsverket styr och övervakar inom sitt område tillsynen över att nötkött märks. Den kommunala myndigheten för livsmedelstillsyn övervakar märkningen inom sitt område enligt 32 och 33 § i livsmedelslagen (23/2006). Slakterier och anläggningar i anslutning till dem övervakas dock av Livsmedelssäkerhetsverket. Bestämmelser om tillsyn över märkning av nötkött som tas emot vid den första ankomstplatsen finns i 42 § i livsmedelslagen. (23.9.2010/846)

3 §

Systemet för obligatorisk märkning av nötkött

En beskrivning av systemet för obligatorisk märkning av nötkött ska fog...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.