Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om Europeiska skolan i Helsingfors 28.12.2007/1463

I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs:

1 kap

Allmänna bestämmelser

1 §

Syfte

Denna lag innehåller bestämmelser om inrättande av Europeiska skolan i Helsingfors, om ordnande av utbildningen i skolan samt om skolans förvaltning och personal.

2 § (22.7.2011/908)

Inrättande av skolan

Genom denna lag inrättas Europeiska skolan i Helsingfors med staten som huvudman. Beslut om skolans elevantal och andra behövliga frågor med anknytning till undervisningen fattas av undervisnings- och kulturministeriet.

3 §

Utbildningsuppgift

Skolan har i uppgift att erbjuda undervisning enligt läroplanerna för Europaskolorna i överensstämmelse med vad som bestäms i denna lag och med stöd av den.

Utbildningen kan utmynna i en europeisk studentexamen (European Baccalaureate). Bestämmelser om examen och hur den ordnas utfärdas särskilt.

2 kap

Undervisning

4 §

Allmänna mål

Syftet med undervisningen är att erbjuda flexibla studiemöjligheter och möjligheter till mångsidig utveckling, mångsidigt lärande och utveckling av ett sunt självförtroende.

Utbildningen ska ordnas med beaktande av elevernas ålder och förutsättningar.

5 §

Undervisningens uppbyggnad

Undervisningen är indelad i en tvåårig förskola, en femårig primärnivå med inledande grundskoleundervisning och en sjuårig sekundärnivå med fortsatt grundskoleundervisning och gymnasieundervisning enligt vad som närmare anges i undervisnings- och kulturministeriets beslut. (22.7.2011/908)

Undervisningen meddelas på olika språkavdelningar. Genom förordning av statsrådet utfärdas bestämmelser om antalet språkavdelningar och deras undervisningsspråk.

Undervisningsgrupperna bildas utifrån årskurser. Undervisni...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.